Renault Mégane GrandCoupé - tříprostorový elegantní sedan (NOVINKA)

Novinky
17.11.2016

F T G

Renault Mégane GrandCoupé - tříprostorový elegantní sedan (NOVINKA)

Oblíbený vůz nižší střední třídy Renault Mégane s karosérií sedan v jednotlivých generacích obměňoval své názvy jako Classic, Sedan nebo Fluence. V poslední verzi získal označení GrandCoupé a rozhodně mu to sluší. Elegantní design s puncem luxusu, vyvážené rozměry a propracovaný interiér jistě ocení budoucí zájemci.

Tvůrcům novinky se rozhodně povedla linie střechy s integrovanými střešními lyžinami stejně jako elegantní zadní část karoserie. Nechybí příplatková prosklená velkoplošná střecha. Předek vozu získal avantgardní vzhled mimo jiné také díky zdařile tvarovaným světlometům. Vpředu ve tvaru písmene C je použita diodová technologie se světlometem s 3D efektem.

U vyšších verzí Mégane GrandCoupé jsou k dispozici Full LED světlomety s automatickým přepínáním dálkových a tlumených světel (technologie LED Pure Vision). Zadní trvale rozvícená LED světla mají horizontální světelný podpis. Použitím technologie Edge Light vytvářejí zadní světla 3D efekt tmavě červeného podsvícení.

Základem vozu je platforma CMF C/D, známá i z hatchbacku a kombíku. Rozměry sedanu s délkou 463 cm, šířkou 181 cm a rozvorem o hodnotě 271 cm usnadnily vytvořit největší prostor na zadních sedadlech v segmentu. Zavazadlový prostor má objem 550 dm³ s velkým otvorem usnadňujícím přístup s délkou 1 084 mm a šířkou 1 393 mm.

Interiér kabiny jenom potvrzuje kvalitu použitých řešení včetně materiálů. V závislosti na výbavě mohou být přední sedadla vyhřívaná a sedadlo řidiče vybaveno masážní funkcí s elektricky ovládanou bederní opěrkou. Za pozornost rozhodně stojí multimediální systém R-Link 2 se sedmi- nebo 8,7palcovou obrazovkou, volič Multi-sense nebo barevný head-up displej.

Se systémem R-LINK 2 lze jednoduše a bezpečně nastavovat a ovládat navigaci s hlasovým ovládáním, telefonování, autorádio, jednotlivé aplikace, asistenční systémy řízení nebo klimatizaci. Nechybí celá řada elektronických asistentů, mezi které patří nouzové brzdění, varování před opuštěním jízdního pruhu, čtení dopravních značek či parkovací asistent.

Zajímavostí je použitá technologie Multi-senze, která umožňuje přizpůsobit zážitek z jízdy svým náladám a přáním. Lze tak ovládat tuhost řízení, odezvy pedálu plynu a motoru, doby řazení jednotlivých stupňů automatické převodovky EDC, tónu osvětlení kabiny a masážní funkce sedadla řidiče. Tlačítko Multi-senze umístěné na konzole slouží k přímému přístupu k pěti režimům řízení zobrazeným na displeji R-LINK 2: Neutral, Sport, Komfort, Perso a Eco.

Řidič má také možnost individuálního nastavení zvuku motoru a na výběr má k dispozici tři režimy: Neutral, Comfort a Sport. Vysouvatelný barevný head-up displej, který nacházíme ve vozidlech vyšších segmentů, zvyšuje bezpečnost jízdy a komfort řidiče díky snadné čitelnosti a jednoduchému zobrazení pokročilých asistenčních systémů řízení (ADAS).

Všechny pohonné jednotky nového Mégane GrandCoupé mají funkci ECO pro snížení spotřeby až o 10 procent úpravou výkonu vozu. Navíc funkce Driving Eco2 u verzí vybavených systémem R-LINK 2 poskytuje informace, které pomáhají řidiči analyzovat jeho styl řízení a učinit nápravná opatření pro snížení spotřeby a emisí CO2.

V nabídce benzinových motorů je základem šestnáctistovka SCe 115 s pěti stupňovou manuální převodovkou a výkonnější verze 1.2 Energy TCe 130 s dvouspojkovou sedmi stupňovou automatickou převodovkou EDC. Díky technologii s přímým vstřikováním a integrovaným turbodmychadlem je motor pružný a rychle reaguje. Přímé vstřikování zlepšuje spalování paliva, snižuje se jeho spotřeba a množství emisí CO2.

Paleta turbodieselů začíná agregátem 1.5 Energy dCi 90 se šestistupňovou manuální převodovkou, dále motorem 1.6 Energy dCi 110 s manuální šestistupňovou převodovkou, následuje 1.6 Energy dCi 110 s dvouspojkovou šesti stupňovou automatickou převodovkou EDC nebo 1.6 Energy dCi 130 s šestistupňovou manuální převodovkou. Nechybí systém Stop&Start, systém rekuperace energie při brzdění (ESM) ani ukazatel stylu jízdy a řazení převodových stupňů (GSI – Gear Shift Indicator).

Cena nového Renaultu Mégane GrandCoupé s motorem SCe115 začíná na 349 900 Kč v základní výbavě LIFE, 369 900 Kč ve výbavě ZEN a 404 900 Kč v provedení INTENS. Model s nejvýkonnějším motorem Energy dCi130 v nejvyšší výbavě pořídíte za 519 900 Kč. V našem redakčním testu brzy přineseme další informace o této rozhodně zajímavé a elegantní novince na našem trhu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Citroen - 100 let -
  • Kvalitní díly.cz -
  • Citroen -
  • Janovapec -
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • Racinglife -
  • Awis -