Peugeot 2008 se výrazně modernizuje (NOVINKA)

Novinky
28.06.2016

F T G

Peugeot 2008 se výrazně modernizuje (NOVINKA)

Oblíbenému francouzskému modelu 2008, který na našich silnicích jezdí již od roku 2013, se skutečně daří. Zákazníci především oceňují jeho dobrý a elegantní vzhled, praktičnost a také dynamické jízdní vlastnosti. Peugeot 2008 patří do kategorie SUV a nabízí skutečně široké využití.

Inovovaný Peugeot 2008 představuje tvarové řešení odpovídající aktuálnímu současnému trendu. Vedle dynamických prolisů, které spojují ostře vedené křivky s výrazným prokladem ploch, zaujmou například zadní svítilny ve tvaru písmene C. Jedním z nejvýraznějších prvků nového designu je asi maska chladiče, která nyní společně s dalšími prvky získala chromované provedení. Zdařilý je i design střechy s ozdobnými lištami nebo zadní víko s hranou 60 centimetrů nad zemí.

V interiéru řidič ocení útulný kokpit, malý multifunkční podélně a výškově nastavitelný volant a také to, že všechny potřebné informace jsou ve výšce očí. Dotykový sedmipalcový displej je od druhé úrovně výbavy součástí sériové nabídky a s jeho pomocí se také snadno ovládají všechny funkce zajišťující mobilní připojení.

Systém Grip Control umožňuje používat Peugeot 2008 i v podmínkách s nižší přilnavostí povrchu. Grip Control využívá elektronické prvky, kterými je již vůz vybaven. V tomto směru je výhodou také světlá výška 16 cm. Multifunkční a pružný systém podle terénu působí na přední kola, ale stále nechává řidiči možnost zvolit si ovladačem na středové konzole jeden z pěti režimů v nabídce: Standard, Sníh, Terén, Písek a ESP Off.

Moderní technologie SUV Peugeot 2008 zejména usnadňují jejich každodenní praktické použití. Patří mezi ně funkce Mirror Screen kompatibilní s protokoly MirrorLink nebo Apple Carplay, která zobrazuje na dotykovém displeji obsah chytrého telefonu řidiče. Řidič má tak intuitivní a bezpečný přístup k aplikacím v telefonu. Z důvodů jízdní bezpečnosti závisí tento přístup na tom, zda vůz jede, nebo stojí. Při jízdě jsou k dispozici pouze aplikace související s řízením.

K posílení ochrany posádky, především v městském prostředí je nová 2008 vybavena technologií Active City Brake, tedy systémem automatického nouzového brzdění v případě rizika srážky. Toto zařízení pomáhá snížit závažnost nehody nebo se jí dokonce úplně vyhnout. K tomu slouží laserový senzor s krátkým dosahem (technologie LIDAR) umístěný v horní části čelního skla, který dokáže detekovat překážky, jako je stojící auto nebo automobil jedoucí ve stejném směru a ve stejném jízdním pruhu.

Další systém City Park automatizuje parkovací manévry a především využívá kompaktnosti inovované 2008 pro usnadnění cest po městě. Řidič si po aktivaci funkce zvolí na dotykovém displeji typ manévru, který chce provést. Ultrazvuková čidla následně změří velikosti volných parkovacích míst a oznámí řidiči první vhodné místo. City Park pak vůz zaparkuje pomocí elektrického posilovače řízení, řidič kontroluje jen rychlost vozu a jeho okolí. Při couvání zobrazuje zadní kamera směr pohybu vozu na displeji pomocí barevných čar. Nechybí ani asistent pro rozjezd do svahu.

Pohon této modelové řady zajišťují moderní zážehové motory Euro 6 PureTech a vznětové BlueHDi s manuálními i automatickými převodovkami. Výkony motorů jsou v rozmezí od 82 do 120 k, emise dosahují 96 až 114 gramů CO2/ km. Agregáty BlueHDi splňují emisní normu Euro 6 díky exkluzivnímu spojení systému SCR, což je nejúčinnější technologie na trhu, a filtru pevných části s aditivem.

Aktuální nabídku benzínových motorů Peugeota 2008 tvoří motor 1.2 PureTech 82 k s manuální pětistupňovou převodovkou, 4,9 l/100 km, 114 g CO2/km. Dále agregát 1.2 PureTech 82 k s robotizovanou pětistupňovou převodovkou, 4,3 l/100 km, 99 g CO2/km, motor 1.2 PureTech 110 k S&S s manuální pětistupňovou převodovkou, 4,4 l/100 km, 103 g CO2/km a špičkou v segmentu je motor 1.2 PureTech 110 k S&S s automatickou šestistupňovou převodovkou (EAT6), 4,8 l/100 km, 110 g CO2/km.

Dieselový agregát 1.6 BlueHDi v sobě unikátním způsobem spojuje technologii SCR (selektivní katalytická redukce) a filtr pevných části s aditivem. Zabudování systému SCR před filtr pevných částic s aditivem je možné díky schopnosti filtru pevných částic spalovat částice při nižší teplotě než ostatní technologie filtru pevných částic, které používají jiní výrobci automobilů. Filtr pevných částic s aditivem likviduje až 99,9 % pevných částic. Tento účinný systém snižování emisí NOx současně optimalizuje emise CO2 a spotřebu paliva až o 4 % oproti motorům Euro 5.

Dieselovou nabídku u SUV Peugeot 2008 tvoří tři motory, které vykazují emise nižší než 100 g/km. Jde o agregát 1.6 BlueHDi 75 k s manuální pětistupňovou převodovkou, 3,7 l/100 km, 97g CO2/km, dále pohonnou jednotku 1.6 BlueHDi 100 k s manuální pětistupňovou převodovkou, 3,7 l/100 km, 97 g CO2/km a nejvýkonnější motor 1.6 BlueHDi 120 k S&S má manuální šestistupňovou převodovku, 3,7 l/100 km, 96 g CO2/km.

Představená modernizovaná 2008 získala i nový stupeň výbavy. Vedle verzí Access, Active a Allure se začíná nabízet nová verze s logem GT Line, která se vyznačuje sportovně elegantním stylem. Výbava GT Line používá exkluzivní 17\'\' kola Eridan. Chromované prvky standardního provedení jsou nahrazeny leskle černými u lišty masky chladiče, lišt mlhovek, krytů vnějších zpětných zrcátek a střešního nosiče. Plošky mřížky maska chladiče jsou v černě chromované úpravě s červeným nápisem Peugeot, v zadní části je koncovka výfuku opatřena nerezovou lištou. Řadu nových sportovně-elegantních prvků najdeme i v interiéru.

Nový Peugeot 2008 se základní výbavou Access pořídíte již od 315 000 Kč. Stále žádanější modely se současně nejprodávanější výbavou Allure stojí od 385 000Kč. Díky akčním cenám získáte nový stupeň provedení výbavy GT Line u nového Peugeotu 2008 v benzinovém provedení za 440 000 Kč a s nejvýkonnějším naftovým motorem za 505 000 Kč. Další informace o této rozhodně zajímavé novince brzy přineseme v redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Citroen - 100 let -
  • Kvalitní díly.cz -
  • Citroen -
  • Janovapec -
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • Racinglife -
  • Awis -