Zcela nová užitková paleta - Volkswagen Caddy a Transporter (NOVINKA)

Novinky
22.09.2015

F T G

Zcela nová užitková paleta - Volkswagen Caddy a Transporter (NOVINKA)

S výraznou obměnou své produkce právě nyní přichází renomovaná značka Volkswagen. Vozy nové generace VW Caddy a VW Transporter se v autosalonech začínají nabízet v těchto dnech a přináší budoucím uživatelům mnoho nového. Vedle tvarového řešení a inovativních technologií jsou to především nové motory a dostatek místa a variability pro každé využití.

V pořadí již čtvrtá generace VW Caddy je postavena na stejném, praxí osvědčeném mechanickém základu jako jeho předchůdce. V exteriéru zaujmou nové nárazníky, čelní a zadní světla a přepracována je i přední maska v souladu s aktuálním designem výrobce. V interiéru najdeme přepracovanou palubní desku s novými ovladači, dveřními panely nebo výdechy klimatizace. Inovovaný je i volant a podle úrovně výbavy se nabízí další účelné doplňky a dekory v kombinaci s barvami povrchů v kabině.

Nový Caddy se nabízí ve skříňové verzi, provedení Kombi, Life a Beach. Skříňové provedení poskytuje objem nákladového prostoru 3,2 m³, v případě o 47 cm delšího Caddy Maxi až 4,7 m³. Pětimístná nebo sedmimístná verze kombi umožňuje širokou variabilitu pro přepravu osob i nákladu s objemem do 3030 litrů. V osobním provedení se nabízí tři stupně výbavy: Trendline, Comfortline a Highline. Dosavadní verze Tramper pro volný čas byla nahrazena modelem Caddy Beach. Součástí modelové řady je také příplatková varianta s pohonem všech kol 4MOTION.

Novince nechybí moderní asistenční systémy jako je sledování okolí vozidla Front Assist s funkcí nouzového brzdění City pracující v rychlostech do 30 km/h. U osobních provedení najdeme boční a hlavové airbagy. Nový Caddy má navíc i multikolizní brzdu zastavující vůz při nárazu. Uživatelé ocení adaptivní tempomat ACC, který funguje v rychlostech od 0 do 160 km/h (DSG), respektive od 30 do 160 km/h (manuál). Nechybí také automatické parkování nebo navigační systém.

V aktuální nabídce jsou zcela nové hnací agregáty o výkonu od 55 do 110 kW. Všechny motory splňují emisní normu Euro 6. Vedle čtyř dvoulitrových vznětových verzí dostal Caddy tři benzínové motory: čtyřválec 1.2 TSI , tříválec 1.0 TSI a čtyřválec 1.4 TSI o výkonu 92 kW. Nechybí ani provedení EcoFuel s motorem na stlačený zemní plyn. Tento agregát 1.4 TGI spotřebuje pouhých 4,1 kg CNG na 100 km. Nabídka motorizace je kombinována s dvěma mechanickými a dvěma automatickými převodovkami DSG.

Také nová modelová řada téměř legendárního VW Transporteru se představuje již ve své šesté generaci. Novinka již tradičně nabízí skvělý výhled vpřed a velký prostor pro posádku, zavazadla nebo náklad. Vedle skříňového provedení, Kombi nebo holého podvozku k dodatečné montáži je v nabídce opět opět Multivan, model Caravelle nebo obytná varianta California. Vůz se bude dodávat s dvěma délkami karoserie 4892 a 5292 mm, které se od sebe liší i rozvorem tři metry a u delšího provedení 3,4 metrů.

Přední světlomety u nového Transporteru využívají diody pro denní svícení a technologie LED se uplatnila i u zadních světel. Jejich tvar se změnil jen nepatrně, design je tedy pokračováním osvědčené minulé generace. Mírně odlišný je přední nárazník s mlhovkami. Zajímavostí nemožnost volby dvojbarevné kombinace provedení exteriéru, která rozhodně zaujme. V interiéru se nyní setkáme s dotykovým palubním displejem rádia včetně navigace. Má velikost 6,3 palce a lze jej ovládat nejenom dotekem, ale i pouhým přiblížením prstu. Navíc nechybí ani USB port nebo velmi praktické vyhřívání čelního skla.

Novým prvkem výbavy jsou adaptivní tlumiče DCC s režimy Normal, Comfort a Sport, které volí řidič s ohledem na vlastní rychlost jízdy a podmínky provozu. Nové jsou i bezpečností systémy jako multikolizní brzda, City Emergency Braking (do 30 km/h) nebo adaptivní tempomat ACC. Další výbavou na přání je asistent dálkových světlometů Light Assist a v neposlední řadě asistent pro rozpoznávání únavy řidiče.

V dnešní nabídce je široká paleta motorizace s výkony od 62 do 150 kW. Naftový agregát se zdvihovým objemem 1968 ccm je k dispozici ve výkonových verzích 62 kW, 75 kW, 110 kW a 150 kW. Vybírat lze také z benzínových motorů, dvoulitrové TSI je naladěné na 110 kW nebo v silnější verzi 150 kW, respektive 204 koní. Nabídky hnacích agregátů se navíc kombinují s pětistupňovou nebo šestistupňovou manuální převodovkou a jednou automatickou sedmistupňovou převodovkou DSG. Běžný je pohon předních kol, zvolit lze u vybraných variant pohon všech kol 4MOTION.

Ceny užitkového modelu VW Transporter nyní startují již pod půl milionem korun bez DPH a zákazník za tuto cenu například dostane skříňový vůz s krátkým rozvorem 3.000 mm a turbodieselem 2.0 TDI o výkonu 62 kW. Skříňový Caddy 1.6 TDi dnes stojí od 325 858 Kč bez DPH a akční model Caddy Generation Four od 482 054 Kč včetně DPH.

Na oba představené modely v současnosti poskytuje dovozce záruku 2 + 2 roky nebo 150 tisíc km pro VW Caddy popř. 180 tisíc km pro VW Transporter. Když navíc zvážíme dlouhodobou trvalou hodnotu právě těchto oblíbených modelů i po několika letech provozu rozhodně se jedná o zajímavou nabídku. Další informace přineseme v našich redakčních testech.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Citroen - 100 let -
  • Kvalitní díly.cz -
  • Citroen -
  • Janovapec -
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • Racinglife -
  • Awis -