Nový Peugeot Boxer - profesionál každým coulem (NOVINKA)

Novinky
08.06.2014

F T G

Nový Peugeot Boxer - profesionál každým coulem (NOVINKA)

Užitkový Peugeot Boxer si časem získal u českých firem velmi dobrou pozici. Nyní v rámci obnovy celé modelové řady užitkových automobilů přichází francouzský Peugeot s výraznou modernizací Boxeru. Těšit se můžeme na jeho vyšší kvalitu a praktičnost, lepší jízdní bezpečnost a pohodlí pro posádku a také snížení provozních nákladů.

Změny designu vidíme především na přední části vozidla, kde vedle široké masky chladiče zaujmou praktické stupně nad mlhovými světly pro lepší přístup k údržbě čelního skla. V nabídce jsou i LED světla pro denní svícení. Podstatné jepředevším zesílení karosérie včetně závěsných mechanizmů bočních a zadních dveří nebo nová koncepce v zavěšení tlumičů a také účinnější brzdy.

Boxer je nabízen ve čtyřech délkách a třech výškách s celkem třemi rozvory: 3 metry, 3,45 metrů a 4,04 metrů. Objednat lze valník se sedmimístnou kabinou nebo sklápěč 435 Heavy s celkovou hmotností 3,5 tuny. V nabídce jsou i varianty pro přepravu osob v konfiguraci s 5 až 9 místy nebo minibus pro 14 popř. 17 pasažérů. Podle nosnosti lehčí varianta počítá s celkovou hmotností 2,8 až 3,5 tun, těžší je do hmotnosti čtyř tun.

Modernizovaný interiér dnes nabízí robustnější vzhled a poskytuje větší komfort, řada prvků výbavy je za příplatek. Zcela nová je palubní deska s přístroji, součástí sériové výbavy je ABS, airbag řidiče nebo elektrické ovládání oken. Nechybí elektronický systém kontroly ESP včetně podpory brzdění v kritických situacích. Především řidič ocení dostatek úložného prostoru, držák dokumentů nebo psací plochu zabudovanou originálně do opěradla sedadla.

Uživatelé jistě přivítají centrální zamykání včetně nezávislého ovládání dveří nákladového prostoru, navíc i s možností zobrazení prostoru za autem pro případ nežádoucího otevření zadních dveří. To zvyšuje nejen provozní bezpečnost, ale i ochranu proti krádeži. Nová řada audiosystémů s volitelnou funkcí DAB(Digital Audio Broadcasting ) poskytuje ve standardní výbavě funkce telefonu handsfree s Bluetooth a nechybí ani vstup USB.

Daleko širší je nabídku elektronických asistentů. Systém adaptivní kontroly zátěže upravuje působení ESP podle zatížení vozu a nákladu. Nechybí protiskluzový systém ASR zlepšující přilnavost kol podle konkrétní jízdní situace a usnadňující rozjíždění v obtížných podmínkách. Za pozornost také stojí indikátor podhuštění pneumatik s přehledným zobrazením na přístrojové desce nebo systém varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu.

V rámci příplatkové výbavy je v nabídce pomoc při rozjezdu do svahu Hill Assist. Tento asistent usnadňuje jízdu na povrchu se zhoršenou přilnavostí a zahrnuje i systém HDC, čili regulaci rychlosti při jízdě ze svahu. V praxi tak lze při konstantní rychlosti pod 30 km/h neztratit kontrolu nad vozem jedoucím ze svahu o sklonu alespoň osmi procent. Tuto funkci řidič ocení zejména na kluzkém nebo nezpevněném povrchu.

Zvýšená pozornost byla zaměřena na další optimalizaci při manipulaci s nákladem. Boční posuvné dveře jsou až 125 cm široké a zadní dveře s výškou až 203 cm jsou nejvyšší v kategorii. Otevírání zadních dveří je v úhlu 96° a díky výsuvnému táhlu je lze zvětšit na 180° nebo za příplatek až na 270°. Výška nákladového prahu se pohybuje od 49,3 cm po 60,2 cm podle volby odpružení.

Nový Peugeot Boxer je dnes vybaven moderními dieselovými motory s filtrem pevných částic FAP, které splňujícími normu Euro 5. Především se jedná o motor 2,2 l HDi FAP 110 s výkonem 81 kW a točivým momentem 250 Nm při 1 750 ot / min. Druhým v řadě je agregát 2,2 l HDi FAP 130 s výkonem 96 kW a točivým momentem 320 Nm při 1 800 ot / min.

Nejvýkonnější je v tomto objemu motor 2,2 l HDi FAP 150 s výkonem 110 kW a točivým momentem 350 Nm při 1 750 ot / min. Pro nejrozměrnější provedení užitkového Boxeru se doporučuje volba motoru 3,0 l HDi FAP 180 s výkonem 130 kW a točivým momentem 400 Nm při 1 400 ot / min.

Cenová nabídka u nového Boxeru v provedení Furgon s výbavou Access začíná na 556 900 Kč, ceny největších a nejrozměrnějších provedení ve vyšší výbavě se pohybují okolo devět set tisíc Kč. Cena proskleného provedení kombi pro až devět osob, opět v základní výbavě začíná na 712 800 Kč. Další informace o této novince přineseme v našem redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Citroen - 100 let -
  • Kvalitní díly.cz -
  • Citroen -
  • Janovapec -
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • Racinglife -
  • Awis -