Land Rover Discovery 4 - inovace se nezastaví (NOVINKA)

Novinky
26.05.2013

F T G

Land Rover Discovery 4 - inovace se nezastaví (NOVINKA)

Jenom málokterý automobil zvládne jízdu téměř v jakémkoli terénu a podmínkách. Prestižnímu Land Roveru Discovery 4 se to daří stále lépe. Trvalá inovace ale také vlastní individuální výraz podle přání majitelů těchto vozů je cestou, která právě tomuto modelu zajišťuje trvalý úspěch prakticky po celém světě.

U současných modelů Discovery pohodlnou silniční jízdu, ale také zápolení s blátem, sněhem nebo pískem přebírá systém Terrain Response, který přepnutím na jeden z pěti jízdních programů umožňuje překonávat i velmi složité překážky. Automatika sama upraví činnost motoru, převodovky, odpružení, škrtící klapky a navolí řízení trakce pro optimální jízdu za všech okolností.

Systém Terrain Response se dodává se vzduchovým odpružením a je doplněn i funkcí GRC (Gradient Release Control), který spolupracuje s asistentem pro sjíždění strmých svahů ( Hill Descent Control) a zajišťuje větší kontrolu a jistotu při sjíždění svahů s kamením, štěrkem nebo pískem. Pracuje při zařazeném prvním stupni nebo zpětném chodu.

Discovery 4 dnes nabízí výběr ze dvou motorů. Prvním je turbodiesel TDV6 3.0 s nízkoprůtokovým vstřikováním v kombinaci s osmistupňovou převodovkou Drive Select. Druhá verze SDV6 3.0 je výkonnější a má opět osmistupňovou převodovku Drive Select. Právě nové modely pro letošní rok mají celou řadu lepších parametrů.

Model Land Rover Discovery 4 pro rok 2013 má vyšší výkon, nižší spotřebou paliva i emisemi CO2 a novou osmistupňovou převodovkou ZF 8HP70. Ta výrazně zvyšuje úspornost provozu a pomáhá u výkonnějšího motoru 3.0 LR-SDV6 snižovat objem emisí CO2 ze 244g/km na 230g/km.

U motoru 3.0 LR-TDV6 byly díky novému nízkoproudému systému vstřikování paliva sníženy emise CO2 z 244 na 224 g/km. V návaznosti na novou automatickou převodovku ZF 8HP70 je nyní Discovery 4 vybaven nejen otočným voličem řazení, ale i praktickými pádly pro řazení pod volantem.

Modernizací prošel i design a samotné vybavení vozidla. Land Rover Discovery 4 dnes nabízí dva zcela nové designy kol, tři nové volitelné pakety a vylepšený audiovizuální a navigační systém. U základního audio systému byl černobílý displej nahrazen barevným a disponuje technologií Bluetooth, DAB a připojením iPodů i USB.

Poprvé je systém k dispozici s nenavigačním dotykovým displejem. Nová architektura GEN 2.1 zajistila zdokonalení systému Premium Harmon Kardon LOGIC 7, který má výkon 825W a 17 reproduktorů. Unikátní funkce „Say What You See” umožňuje zadávat krátké hlasové pokyny.

Nový Land Rover Discovery 4 pro letošní rok bude u všech autorizovaných prodejců Land Rover v České republice dostupný již na podzim. Prodejní cena Land Roveru Discovery 4 se 155 kW motorem TDV6 S Exp začíná na 1080 128 Kč, nedražší provedení 3,0 SDV6 o výkonu 188 kW a s nejvyšší výbavou HSE lehce překročí jeden a půl milionu korun. Další podrobnosti přineseme v našem redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Citroen - 100 let -
  • Kvalitní díly.cz -
  • Citroen -
  • Janovapec -
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • Racinglife -
  • Awis -