Nový Peugeot 107 - zdařilá kolínská proměna (NOVINKA)

Novinky
13.01.2012

F T G

Nový Peugeot 107 - zdařilá kolínská proměna (NOVINKA)

Vozy se znakem lva na čelní masce mají u nás hodně příznivců. Mezi konkurenčními značkami se drží na šesté pozici a v kategorii užitkových vozidel zaujímají dokonce čtvrté místo v žebříčku. Letos mají zájem o značku Peugeot především podpořit další novinky a inovace.

Atraktivnější vzhled, výhodnější cena a úspornější provoz nového faceliftu má zajistit pokračování současného příznivého prodejního trendu. Právě model 107 je často druhým nebo třetím vozem v domácnosti a od větších modelů se liší cílovou skupinou zákazníků, kterou ve větší míře tvoří ženy nebo lidé žijící sami. Hlavními trumfy je snadná ovladatelnost, příjemné řízení a díky malým rozměrům i parkování ve městě a také nižší provozní náklady.

Nový vnější design přejímá 107 v duchu stylových standardů francouzského výrobce.. Kompletně přepracována byla přední část a její dnešní design vyniká sofistikovanou jemností při zachování rozměrů i původní kompaktnosti. Kapota má nyní oblejší tvary, vyniká dvoubarevné logo, nová je mřížka přední masky a také světlomety mají propracovanější tvary.

Inovovaný nárazník je opatřen jedním předním a dvěma postranními kontaktními ochrannými pásy. Ty plní nejen estetickou a ochrannou funkci, ale jsou v městském provozu navíc velmi praktické. Nový vzhled získává Peugeot 107 také díky denním LED světlům zdůrazňujícím boční ochranné prvky a předním světlometům nyní s chromovaným lemem.

Mnozí uživatelé ocení rozšíření palety barev o švestkově modrou Plum a také změněné provedení interiéru Mistral včetně inovovaného čalounění sedadel Manhattan. Výplně dveří a palubní desky jsou nyní v jednotné černé barvě a společně s novým koženým volantem a hlavicí řadící páky zvýrazňují vylepšený vzhled interiéru.

Audio systém s CD přehrávačem a dvěma dodatečnými reproduktory může být nyní na přání doplněn audio systémem CD MP3 WIP Bluetooth s USB vstupem a dodatečnými reproduktory. Denní LED světla a přední mlhové světlomety, které jsou podle úrovně výbavy nyní zabudovány sériově nebo na přání zlepšují viditelnost a osvětlení vozu a přispívají k vyšší bezpečnosti v provozu.

V nabídce si nový Peugeot 107 stále zachovává jednoduchou modelovou řadu se dvěma úrovněmi výbavy Access a Active, tří nebo pěti dveřovými karosériemi a dvěmi pohonnými jednotkami 1.0i 12V MAN 5 nebo 1.0i 12CV 2-Tronic. Dochází k dalšímu snížení hladiny emisí CO2 na 99g/km u manuální a 104g/km u robotizované převodovky 2-Tronic. Tu je možné navíc ovládat přímo pod volantem. Spotřeba paliva se snižuje na 4,3l u manuální a 4,5l u verze s robotizovanou převodovkou.

Peugeot 107 v třídveřové verzi z kolínského závodu TPCA se bude v Česku prodávat od 203.900 korun. Jeho výroba začne v únoru. Nejdražším inovovaným modelem bude Peugeot 107 s pěti dveřmi a robotizovanou převodovkou za 260 400 Kč. V něm nechybí například ani klimatizace, hliníková kola a další nadstandardní prvky výbavy. Již na březen připravují v TCPA speciální sérii především pro ženy s názvem ENVY. Další podrobnosti a poznatky z provozu brzy přineseme v našem redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Citroen - 100 let -
  • Kvalitní díly.cz -
  • Citroen -
  • Janovapec -
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • Racinglife -
  • Awis -