Ssangyong Actyon - znáte dobrodružství? (TEST)

Testy
06.05.2008

F T G

Ssangyong Actyon - znáte dobrodružství? (TEST)

Středně velké SUV Ssanyong Actyon s originálním designem karosérie bylo odhaleno před dvěma měsíci na autosalonu v Paříži a nutno dodat, že přitahovalo velkou pozornost motoristické veřejnosti. Nyní se tento robustně vzhlížející vůz začíná prodávat také u nás. Pro české zákazníky bude automobil v nabídce se vznětovým čtyřválcem o objemu ...

Nyní se tento robustně vzhlížející vůz začíná prodávat také u nás. Pro české zákazníky bude automobil v nabídce se vznětovým čtyřválcem o objemu 2000 cm3, který poskytuje vozu nejvyšší výkon 104 kW při 4000 ot/min.

Největší hodnota točivého momentu 310 N.m vrcholí při 1900-2750 ot/min. Elektronicky řízené turbodmychadlo využívá technologii proměnné geometrie lopatek. Automobil se bude nabízet s pětistupňovou ručně řazenou převodovkou a čtyřstupňovým automatem.

Kombinovaná spotřeba pohonných hmot v rámci varianty s manuálním řazením činí 7,8 l/100 km, ve spojení s automatickou převodovkou je spotřeba v kombinovaném režimu zhruba o 0,5 l na 100 kilometrů vyšší. Pozitivní zprávou je, že by se v příštím roce měla objevit také varianta se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou. Vůz, jehož křivky silně evokují karosérii typu kupé je vybaven elektronicky přiřaditelným pohonem všech kol.

Solidní průchodnost terénem bezesporu zajistí i redukční převodovka a v neposlední řadě také světlá výška vozu 189 mm.

O bezpečnost jízdy se starají moderní elektronické systémy jako jsou brzdový asistent BAS včetně elektronického rozdělení brzdného účinku EBD, nechybí ani aktivní ochrana proti převrácení ARP a praktický asistent při sjíždění strmých svahů HDC. Český dovozce plánuje pro příští rok prodat zhruba 150 vozů. Cena u varianty Plus (manuální převodovka) začíná na hranici 669.980 Kč s DPH.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Citroen - 100 let -
  • Kvalitní díly.cz -
  • Citroen -
  • Janovapec -
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • Racinglife -
  • Awis -